edirnefenlisesi

edirne fen lisesi öğrencileri platformu

hadi bir tane de sen anlat!

Yıldırım,Ayşekadın ve Karaağaç...1994'ten bu yana 9 devir mezun vermiş okulumuzun yatakhane anıları azımsanmayacak ölçüde olsa gerek..Askerlik anısı gibidir EFL...Anlatmakla bitmez ya,buyrun bir yerden başlayalım:

Bunu Yanıtla

REPLIES_TO_THIS_DISCUSSION

Halil İbrahim Dinek

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

Haluk (Ranzanın üst kattaki yatağına yan gelmiş bir vaziyette) : Üfff, şimdi taa oraya gitmek zor geliyo , İbo lan şu ayaklarımı yıkayıp gelsene.
İbo : ........ (fantastik bi hikaye olur hakkat)
Bunu Yanıtla
heykell

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

8 kişilik odada haftasonu sebebiyle tek kişi kalınmaktadır ve hazırlığın ilk yanlız odada kalma deneyimi az kalsın gerçekleşmek üzereydi ,yarım da olsa...
Yakın odadaki Sİnemle gece odada tek başıma kalıp kalamayacağım üzerine konuştuktan sonra gök gürültüsünden tırstığım ama yok o kadar da değil kalırım herhalde deyip uyku vakti odama doğru yollanmıştım.Sinem her halukarda korkarsam yanına gidebileceğimi söylemişti ama ben de e yok artık gelip yanına da sıkışıyım bari diye yüksekten bir bakış atıp konuyu kapamıştım evet sanırım olaylar böyle gelişti.Tam da ırak savaşı (?) nın ortaya çıktığı sıralarda o gece ben gök gürltüleri eşliğinde GÜM diye bir sesle yatağımdan sıçradım (rüyamda da olası savaş senaryoları canlanıyordu galiba)ve iki dakika sonra ben Sinemin yanına kıvrılmış bir şekilde ya kusura bakma ebe hübe biraz korktum diyordum.Bazılarına az korkunç ya da hiç korkunç gelebilir ama korku paylaştıkça çoğalır dimi?
Bunu Yanıtla
sinem

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

tabii ki ezgi:)o günü bende hiç unutamam..ara sıra gök gürültüsü duyunca aklıma da gelirsin hani:)şu an yazacak bir şey gelmiyor ama bak ne fark ettim karşımda senin bana aldığın ÇİÇEK asılı:)bi de geçen sanatçılar sokağında senin şu harikulade çantanı (fındık şeklinde olan)görünce de hemen aklıma geliverdin:)bir kere de bize geldiğinde seni özel denemeye yollamamıştım rakip elemek için..önüne bir puzzle koymuştum onla uğraşmıştın.. birkaç saat sonra da dayanamayıp kaçmıştın:)
Bunu Yanıtla
nlgn

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

yıl 2005 bir ilkbahar gecesi saat bayaa geçti:D kişiler macera arayan kızlar gbi görünse de biz kendmzce son derece ciddi bi iş yapıodk..odanın camından dışarı bakarken şahsımın göznüne şüpheli bir araç takldı=))araba inanılmaz yawaş bir hızla yatakhanenin hemn karşsndki ewn önnden geçip duruo..gözümden kaçar mı..hemn bzm kızlra haber werdm onlar da baktı soora da şüphelndlr tabii..sora o araba aynı şeklde sürekli olrk geçip dururkn başka bir araba o ewin önndki çöp konteynrnn önnde durdu..içinden 3 adam indi..biri etrafı kolaçan ediyor,biri ewin önündeki köpeğe ekmek wererek susturmaya çalışıyo,diğeri de çöpten çıkardığı bir poşeti yawaşça çöpe bırakıyor we gidiyor..işte tam zamanı yakaladık suçluları:D kesn uyuşturucu işi..hemn büük snflra we belletmene haber werdk onlr da şüphelndi belletmenle bz yasak olmsna rağmen gecenn o saatnde çıktk çöpe bakmya..bi trftn da polisi ardk tabi..çöpn içindeki poşette beyaz beyaz paketlr wardı..sora girdk içeri polisi bekldk..pols geldi bi süre soora ama bekçi çöpe bakmsna izin wermdi bile yaa kızlrn canı sıklmştr eğlnce arıolrdr bn baktm yok bişe demş..hatta istysnz o geçip duran arabann da plakasını aldm weriim demş..polslr de inanp plakayı alp gittlr..ertsi gün okula polslr geldi..plaka sahibi demş biz içtik gece sora şişeleri atmya geldk çöpe..halbuki çöpe poşeti bırakan dier arabaydı..we o gece pols tam 29 kez aranmş ihbar mahiyetnde..e tabi amaç farklı..kızlar eğklncsne arıo desnlr die..olay ööle kapandı gitti walla yazık oldu o kdr atraksiona bide awludan atlrkn demirn girdii bacaama=((
Bunu Yanıtla
Gürkan Sözer

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

Selimiye bahçesinde üzerine gazete kağıtlarını örtüp uymumaya çalışan tipleri hatırlayanınız var mı :)
Yada belletmene söyleyip gece çıkabilme lüksü varken illede macera olsun diye ipten sarkarak 3. kattan inenleri.
Anlatmaya başlasam kitap olur arada girdikçe birkaç kelam yazıyım.
Bunu Yanıtla
Halil İbrahim Dinek

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

Bir de o haytaları aşağıya indirip iple yukarıya çekenler vardı. Emekçileri unutmayalım.
Bunu Yanıtla
Gürkan Sözer

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

Unutulur mu :)
Okuldan kaçıp , gece dönüşte 1. kattaki pencereye tırmanamaman unutulacak gibi değildi
Bunu Yanıtla
kudret genel

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

abi senelerdir anlatırlardı da ilk cagdasla gürkanı iple yukarı cekmeye calısırken anladım yercekiminin ne menem bisey oldugunu...bir de gürkanı cekerken alt katın penceresinin kenarına basmıs ayagını...ipte bikaç santim bosluk oldu...eyvah gitti dedim gül gibi cocuk...karpuz gibi vurdu yere..:)...ama indirirken daha güzeldi...o yıllar cep telefonunun olmadıgı yıllar...alt kattaki kız yatakanesiyle kalorifer üzerinden mors alfabesiyle iletişim kuruyorum...cagdas tam kız yatakhanesinin camı hizasına inince bagladık ipi ranzaya...vurduk kalorifere...kızların cama cıkmasıyla kacmaları bir oldu...ama sanırsam cagdasın o sıra savurdugu galiz küfürlerden dolayı kaçtılar..:)
Bunu Yanıtla
Filiz Dümbek

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

Karaağaçtaki binaya yeni taşınmışız. İdareciler sanki saklı bir define varmışçasına banyoları azimle neredeyse her zaman kilitliyorlar, çok kısıtlı bir zamanda açtırıyorlar. Bu böyle gitmez diyorum, kızları da ayaklandırıyorum. Hemen bir plan yapıyoruz. Bilenler bilir, yurda giriş kapısının yanında bir de duşlara inen kapı vardı. İşte iki kapı arasındaki merdiven trabzanları arasında biraz boşluk vardı. Geçebileceğimiz kadar.. :) İtina, dikkat ve yoğun çabalarla içeri ilk ben giriyorum. Kızlar duş malzemelerini bana veriyor ve teker teker geçiyorlar içeri. Çıkışta da aynı sistem işliyor ve biz tüm engellere rağmen duşumuzu alıyoruz.

sonradan sonraya safları sıklaştırdılar galiba, ama duş sürelerini de arttırmışlardı. ne yaparlarsa yapsınlar, bir yolunun bulunacağını öğrendik biz efl de.. ;)
Bunu Yanıtla
Samet Ceylan

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

evet selimiye bahçesi genelde sabahlamalarımızın son adresi olurdu. öle sabahlamak için özel bi sebebe de ihtiyacımız olmazdı zaten. özellikle sonuncusunda polisin kimliklerimize bakarak sarfettiği şu cümleleri unutamam "gürkan sözer adana doğumlu aydın nufuslu, ibrahim dinek istanbul doğumlu aksaray nüfüslü, haluk çevik kocaeli doğumlu kocaeli nufuslu, samet ceylan babaeski doğumlu kırklareli nufuslu, ULAN siz nasıl bi araya geldiniz? nezarete alsam kağıtlarınızın gelmesi bi hafta sürer SKTRN gidin!!!!
e tabi sabahın beşinde okuldan kaçtığımızı yatılı okuduğumuzu falan deme gafletinde bulunmamıştık
Bunu Yanıtla
Emre Meral

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

Hangisini anlatsam?

yurttan gece kaçmak, çatıda sigara çekirdek kola sabaha kadar takılmak, haftasonu bir günde 2 saat içinde 6-7 deste yakalatıp batak için 8. desteyi bulmak, haftasonu içi karınca dolu taze fasülyeyi tüm okul beraberce karıştırıp durmak, okulla merkez arasındaki tarlalar alt üst oolmuşken okula o yoldan gelme gafletinde bulunup buz gibi suya düşmek (ben düşmedim ama ekibin yarısı düştü :) ) üstün başın çamur olması, su savaşı yapıp tüm sınıf balkandan fırça yemek, okulun yüzde sekseniyle çarşı izninde geç geldiğimiz için ifade yazmak, soyadı benzerliğinden tüm disiplin cezalarının karşılıklı yer değiştirmesi, sabahın köründe koca balkan ekemk fabrikasına gidip taze ekmek alıp yemek, su ısıtıcısından mütemadiyen elektro şok yemek :) ... Allah ömür verirse yavaş yavaş yazarım artık. Heyy gidi günler heyy.

2002 mezunları ses verin ses...
Bunu Yanıtla
Ömer Şen

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

anlatabileceğim çok hikaye var ama cogunu, yıldırımdaki 20-25metrekarelik sınıflarda ve 60 kişilik koğuşlarda bulunmayan arkadaşlar yaşayamadı.su anki bina çok güzel ama orda okuyanlar efl den coğu şeyi yaşayamadan ayrılacaklar.
Bunu Yanıtla
Emre Meral

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

Ömer yaz ki gençler Yıldırımın potansiyelini bilsinler.
Bunu Yanıtla
Çağdaş Önder

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

hic unutmam Alattin Çıplak adında sevecen bi hocamız vardı, onu görünce aklımıza ilk gelen, gelişini nasıl kutlayacağımız olurdu. Böyle bir gün Çıplak hoca 8 kişilik koğuşlarda volta atmaya başladı çok gürültü ediyomuşuz. Bizim Mustafa Lütfü devreye girdi, onun olmadığı koğuştan 'Çıplak Bey' diye bağırdı, Alattin hemen oraya yöneldi, arkadan bu sefer biz devreye girdik 'Çıplak Hoca'. Alattin şaşkın herkesi suçlamaya başladı 'sen dedin,sen dedin', böyle ortalıkta dolaşırken hepimiz dişimizi fırçalamaya gitmişiz, ne tesadüf! etrafında kimsenin kalmadığını farketmiş olmalıki sessizce aşağıya indi.
' everybody dies one day but memories live forever'
Bunu Yanıtla
kudret genel

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

yıldırımda yemekhanede olurdu sınavlar...bi kolon vardı ortasında onun üstüne kopya yazardık hep...halil aga (yemekhaneci) kopya yazarken yakaladı ertanın odasına götürdü bizi...ama kopyayla filan yok adamın derdi....yemekhanenin duvarlarını pisliyolar sonra ben siliyom diye...girememiştik yazılıya..:)
Bunu Yanıtla
kudret genel

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

bir de zihnimdeki en canlı anı olarak 3 hafta üst üste disipline gidince yücelin "s...r git bu okuldan" gibi veciz bi sözle beni okuldan kovması var...ne kadar doga
l ve sevecen..:)
Bunu Yanıtla
kudret genel

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

nihat aga aç kapıyı sevkliyim...(cepten kaşla göz arasında ertandan asırılmıs muhtemelen 2-3 yıllık parcalanmıs define haritasına benzeyen sevk cıkarılır ve muhtemelen okuma yazma bilmeyen nihat agaya gösterilir...fix yalan yapmayan yoktur herhalde)
Bunu Yanıtla
kudret genel

PERMALINK REPLY_BY_X_T
SEND_PRIVATE_MESSAGE 

abi anılar aklımda ampul gibi yanıp duruyo...ama bu son olsun yoksa yazmakla bitmez...kar tatili var ama haberi olmayan birkaç dingil olarak biz okuldayız...toplasan yatakhanede 10 kişi yok...okulda gezerken baktık yücel odasını kilitlemeye unutmus...biz de fantazi olsun diye yucelin koltugunda foto cektirelim dedik...ama ulu ruh samet ceylanı bu fantazi kesmedi....tutturmasın mı yücelin masasına sıçacam diye...:)..Allah tan senol aga gelip bastı bizi nabiyonuz diye de faciadan kurtulduk...senol agadan sonra samet de kendini teskin etmek için gidip kapısının önündeki paspasa işedi
Bunu Yanıtla

RSS Beslemesi - Bu tartışmaya abone ol

Üye Girişi:

Parolamı unuttum!

EFL Mania

heykell heykell tarafından Edirne Fen Lisesi öğrencileri arasındaki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla yaratılmıştır.

EFL Mania © Sorun bildir | İletişim